WMD Forum  >  Grad  >  Život u našem gradu  >  Bassanese: djeca u rekonstruiranom vrtiću najkasnije do Božića

Bassanese: djeca u rekonstruiranom vrtiću najkasnije do Božića
Postano: 08. Siječanj 2010 06:36   [ Ignoriraj ]  
Newbie
Rank
Ukupno postova  4
Registriran  08-01-2010

Hvala bogu stigla nam i nova 2010. a vrtić neradi niti se zna kada će.Neradi ni moja žena,nema mijesta u jaslicama za našu ćerku,niti znamo kada će.Pa bih pitao dobre ljude sa foruma ili ako ima neko iz gradske uprave:
Kako da platim stanarinu od 300€,režije 100€,kredit 150€ i još da jedemo 30 dana(svaki dan)a jedna plaća?
Ako nitko nezna odgovor,kao ni ja,zna li neko kad se otvara vrtić?
Koga da tužim što će mo biti gladni,što ljude u gradskoj upravi i upravi vrtića boli neka stvar za nas i našu malu dijecu?!?!?
Kome da se žalim što mi je dijete 100.(stoto) na listi čekanja za vrtić?...........itd

Postano: 08. Siječanj 2010 12:09   [ Ignoriraj ]   [ # 1 ]  
Administrator
Rank
Ukupno postova  5
Registriran  21-09-2007

pa odgovor je u naslovu posta. zar nije obaćavo….......svašta…..prije…

Postano: 09. Siječanj 2010 17:06   [ Ignoriraj ]   [ # 2 ]  
Newbie
Rank
Ukupno postova  4
Registriran  08-01-2010

Gradonačelnikov odgovor:

Poštovani gospodine,
Vezano za vrtić, mogu Vam kazati da smo preuzimanjem vlasti u rekordnom roku započeli i dovršili rekonstrukciju bivše zgrade vojarne za potrebe jaslica i vrtića. Nažalost, postoje tehnički problemi vezani za opremanje vrtića. Naime, postupak javne nabave za opremu bio je pokrenut prošle godine, ali poništila ga je državna komisija, jer se žalio jedan od natjecatelja. Ponovo je pokrenut postupk javne nabave za opremanje vrtića i ako bude sve u redu očekuje se otvaranje vrtića početkom travnja.
Srdačan pozdrav i svako dobro u novoj godini Vama i Vašoj obitelji.
Gradonačelnik
Vili Bassanese

Postano: 09. Siječanj 2010 22:52   [ Ignoriraj ]   [ # 3 ]  
Newbie
Rank
Ukupno postova  4
Registriran  08-01-2010

dvije odluke kolegija gradonačelnika
ukrašavanje grada za božić od 270.526,20 kn s PDV-om
gradnja vrtića od 1.599.000,00 kn sa PDV-om njegovo opremanje od 1.998.750,00 kn s PDV-om!

kolegij gradonačelnika
<div class=“codeblock”> ODLUKA
“ Postavljanje
održavanjedemontaža i pohrana Božićne dekorativne rasvjete na području
grada Umaga i naseljima na području Grada Umaga u 2009.
/2010. god
Članak 1.
Naručitelj nabave je Grad Umag
Giuseppe Garibaldi 6UmagMB 2554755. Predmet nabave
su radovi na postavljanju
održavanjudemontaži i pohrani Božićne dekorativne rasvjete na području
grada Umaga i naseljima na području Grada Umaga u 2009.
/2010. god.
Procijenjena vrijednost predmetne nabave je 220.000,00 knZa sklapanje ugovora o radovima,
odabire se ponuda br20095-210 od 22.10.2009godineponuditelja BROLEX d.o.oBuje,
Momjanska ulica 2. Cijena odabrane ponude je 219.940,00 kn (270.526,20 kn s PDV-om). 
</div>

<div class=“codeblock”> O D L U K U
o početku postupka javne nabave
:
„Opremanje dječjeg vrtića i jaslica u naselju Komunela“
Članak 2.
Predmet nabave određen u planu nabave
uređenje i rekonstrukcija dječjih vrtićaCPV oznake
iz Jedinstvenog rječnika javne nabave su
29835000-1 –Oprema za parkove i dječja igrališta,
36152000-1 –Namještaj za dječje vrtiće36535200-2 –Oprema za dječja igrališta36131000-8 –
Kuhinjski namještaj i oprema
.
Nabava će se provesti u otvorenom postupku javne nabave velike vrijednostiu skladu s odredbama čl.
13. i 21. Zakona o javnoj nabaviU prilogu Odluke nalazi se dokumentacija za nadmetanjekoja je
sastavni dio ove Odluke
Dokumentacija za nadmetanje je podloga za pripremu ponuda.
Članak 3.
Procijenjena vrijednost nabave iznosi 1.625.000
,00 kn (1.998.750,00 kn s PDV-om), a
sredstva za ovu nabavu osigurana su Planom proračuna Grada Umaga za 2009. godinu u razdjelu 5
,
pozicija R0985 – uređenje i rekonstrukcija dječjih vrtića u iznosu od 1.300.000,00 kn bez PDV-a
(1.599.000,00 kn sa PDV-om). Ukoliko se ukaže potreba za eventualne opcije sredstva će se osigurati
Izmjenama i dopunama proračuna Grada Umaga za 2009. godinu
.
Mjesto pružanja predmetnih usluga je Grad Umagprostor bivše vojarnek.čbr1853 k.oUmagRok
isporuke kompletne opreme dječjeg vrtića iznosi maksimalno 60 kalendarskih dana računajući od dana
uvođenja izvođača u posao
Pod uvođenjem izvođača u posao smatra se predaja sve relevantne
projektne dokumentacije o čemu se sastavlja zapisnik
</div>

Postano: 29. Siječanj 2010 15:42   [ Ignoriraj ]   [ # 4 ]  
Newbie
Rank
Ukupno postova  1
Registriran  29-01-2010

Šta je obećavao a nije održao.

Po mojem mišljenju napravio je u ovih par mjeseci više od bilo koje vlasti u Umagu!

Ne može on otvorit vrtić kada hoće. I ne može se sagraditi za 2 dana. Budi sretan da se uopće gradi…

A to šta ti govoriš je licemjerno. Kako da živiš!? A kako da mi ostali živimo? Iako nemamo djece.

Teško je udovoljiti građanima Umaga. Mislim da nije mogao više štedjeti oko blagdana. Nije bilo muzike, novac je otišao školarcima, a na NIT-u su par ljudi (na trgu u Umagu) rekli da je to sramota i da nikad Umag nije niže pao. Zbog Novogodišnje proslave??? Njih očito nije briga za te jadne školarce, da li nemaju djece ili šta već, neznam… A tako nekima nije stalo ni do vrtića. Jer im nije potreban, već su im potrebne druge stvari. Ima puno potrebitih ljudi, a malo novaca. I svi misle da su prioritet. Moje mišljenje je: svaka čast VILIju i svim njegovim pokušajima i strpljenju i samo tako naprijed. Nadam se da će uspjet izać iz blata u kojem smo završili sa IDS-om.

P.S. Jedino šta mu zamjeram je šta nije “očistio Grad Umag” kao šta je obećao. Znam da ne može doći u ured i odjednom smjeniti neke ljude, tako da je možda to u tijeku, i onda se ovo pretvara u podsjetnik…